Investicijska studija

 Home / Usluge / Investicijska studija

Pronađite vaš optimalan okvir ulaganje u projekte!

Investicijska studija je osnovni dokument kojim analiziramo određenje mogućnosti ulaganja u pojedinačne projekte koji su značajni za daljnji tok poslovanja. Investicijskom studijom obuhvaćamo sve bitne pretpostavke kojom bi zaključili da investitor posjeduje resurse i vještine za provedbu projekta, adekvatno financiranje, dugoročnu održivost projekta uz zadovoljavajuću profitabilnost. 

Koji su elmenti investicijske studije?

 • Analiza poslovanja

  Analiza dosadašnjeg poslovanja u kojem analiziramo operativno i financijsko poslovanje investitora. • Kapaciteti poslovanja

  Imate li potrebne kapacitete za provedbu projekta? • Mogućnost financiranja

  Kako financirati rast poduzeća? Možete li dobiti kreditna sredstva za financiranje? Mi znamo koji su preduvjeti!


 • Analiza tržišta

  Potrebno je znati u kojem okruženju posluje da bi znali svoje prednosti i nedostatke. Procijenite rizik poslovnog pothata. • Plan provedbe projekta

  Definiramo sve bitne korake u provedbi projekta! • Financijske projekcije

  Dobar plan mora biti mjerljiv, i zato ćemo napraviti financijsku projekciju vašeg poslovnoh pothvata sukladno specifičnosti tržišta na kojem poslujete.


 • Analiza osjetljivosti i rizika

  Analiziramo osjetljivost očekivanih projekcija od projekta u odnosu na osnovne pretpostavke projekta. Moristimo Monte Carlo simulacije u analizi rizika.


 • Usklađenost sa EU

  Ukoliko želite apliciriati za bespovratna sredstva EU, potrebno je vidjeti je li projekt u skladu sa smjernicama programa EU fondova.


 • Ekonomsko financijska analiza

  Kakav prinos na investiciju očekujete? Kako je projekt rangiran u odnosu na vaše postojeće poslovanje i tržište?


Kome je namjenjena investicijska studija?

 • Startup tvrtke

  Provjera poslovnog koncepta, analiza mogućnosti i rizika, kao i struktura financiranja su najvažniji elementi planiranja start-up projekata.


 • EU fondovi

  Ukoliko se želite prijaviti za dobivanje bespovratnih poticaja iz državnih i EU fondova, potreban vam je jasan poslovni plan.


 • Širenje poslovanja

  Tvrtkama koje šire svoje poslovanje, potreban je poslovni plan kako bi upravljali sa procesom investiranja i uvođenjem novih proizvoda.


 • Podizanje efikasnosti

  Poslovni plan može unaprijediti vaše upravljanje profitabilnošću i likvidnošću poduzeća kroz postavljanje poslovne matrice ciljeva.


 • Financiranje poslovanja

  Poslovni plan je potreban kod aplikacija za financiranje putem kreditnih linija HBORa, lokalnih banaka i privatnih investitora.


 • Prodaja društva

  Vrijednost poduzeća se procjenjuje kroz elemente poslovnog plana za naredna razdoblja poslovanja. Poslovni plan vam može odrediti pregovaračku cijenu za vaše poslovne udjele.


Naruči investicijsku studiju !

Saznaj više vezano za naknade i sami proces izrade dokumentacije kroz naš virtualni ured, te pošalji upit vezano uz digitalnu uslugu izrade Investicijske studije ili cost benefit analize.
iCFO tim ima iskustvo u izradi poslovnih planova iz različitih industrija.

Trgovina na malo i veliko, proizvodnja proizvoda od metala, poljoprivreda, turizam, energetika, tisak i druge industrije.

Povezane usluge


Privatni poduzetnici, javne tvrtke i institucije, građanske udruge i slične organizacije imaju priliku iskoristiti bespovratna sredstva za financiranje prihvatljivih projekata kroz javne natječaje u Republici Hrvatskoj ili u Briselu direktno.

Imate planove za širenje poslovanja ili želite optimizirati financiranje kako bi došli do bolje likvidnosti? Prepustite upravljanje financiranjem iCFO timu. iskusni tim profesionalaca može u kratkom vremenskom roku preuzeti ulogu "direktora financija" na određeno vrijeme i zastupati vas u procesima upravljanja financiranjem vaših poslovnih poduhvata sa fokusom na likvidnost i operacionalizaciju troškova financiranja.

Tradicionalni poslovni planovi imaju manjkavost definiranja poslovnog modela poslovanja. Poslovni modeli koji su bili desetljećima primjeri načina poslovanja više nisu održivi. Pronalazak novih poslovnih modela je imperativ održavanja kontunuiteta poslovanja, a za startup poslove je osnovni alat koji moraju provjeriti svoju poslovnu ideju..